Apple Kimliği Silme Nasıl Yapılır?

Apple Kimliği Silme Nasıl Yapılır; Apple alt yapısından kimlik silmek için pek çok farklı neden olabilir. Bu nedenlerin ne olduğu çok önemli olmasa da elden çıkarılacak telefondan sonra cihazda size ait bir veri kalsın istemiyorsanız, mutlaka Apple kimliğinizi silmeniz gerekir. Sadece cihazdan ayrılmak için değil aynı zamanda hacklenen bir Apple kimliği ile telefon bağlantısını kesmek içinde Apple kimliğini silmeyi her kullanıcı bilmelidir.

Apple Kimliği Silme Nasıl Yapılır; Sorusunun cevabı düşünüldüğü kadar kolay değildir. Zira gerçekten uğraş isteyen ve ölüm belgesi ibraz etmeden bilgileri silmek imkansızdır. Hesabı Apple şirketinin alt yapısından silememek ve İphone cihazdan silmek aynı olmasa da sık sık karıştırılmaktadır. Bizde bu yazımızda Apple kimliğinizi nasıl iphone telefondan sileceğinizi anlattık. Gelin hep birlikte bakalım.

Apple kimliğini doğrudan iPhone’dan silme

İos işletim sistemine sahip cihazlardan Apple kimliğini direk silmek mümkündür. İtunes ya da bir başka uygulamaya bağlanmak ya da karmaşık işlemler yapmak gerekmez. Aşağıdaki adımları takip ederek kolaylıkla silebilirsiniz.

  • Ayarlar”a tıklayın.
  • “iTunes ve App Store”na tıklayın.
  • Apple kimliğinize tıklayın.
  • Dialog kutusu tıklayın.
  • “Çıkış Yap” seçeneğine tıklayın.

Adımları başarılı bir şekilde uyguladıktan sonra, telefonunuz ve apple kimliğinizin bağlantısını kesmiş olacaksınız. Bu yöntem kimliği tamamen İphone telefondan kaldırmaz. Sadece hesaptan çıkılmış olur. Hala telefonda sizin adınız yer alacak ama şifreyi bilmeyen kullanıcılar erişmeyecektir. Fakat hacklenme endişesi daima sizinle olacaktır.

Apple kimliğinizi kalıcı olarak silmek

Apple kimliğini kalıcı olarak silmek telefon aracılığı ile mümkün değildir. Bu işlemi yapabilmek için İOS veri temizleyici kullanmanız gerekir.

İphone veri temizleyici program tüm verilerinizi kalıcı olarak kullanmak için en garanti yöntemdir. Programın güzel yanı, sadece şifreleri silmekle yetinmemesidir. Program aracılığı ile telefonunuzda yer alan tüm veriler silinecektir. Bunlara hatırlatıcı notları ve sesli mesajlar da dahildir. Bu nokta da dikkat edilmesi gereken en önemli husus uygulama kullandıktan sonra veri kurtarmanın mümkün olmamasıdır.

Programın kullanımı

  • Bilgisayarınıza iPhone Veri Temizleyicisi’ni yükleyip kurun.
  • Programı açıp iPhone’unuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
  • Program cihazınızı otomatik olarak tanıyacaktır.
  • Uygun silme modunu seçerek “Taramayı Başlat” butonuna tıklayın.
  • Silinmiş dosyaları kaldır
  • Tarama işleminden sonra, silmek istediğiniz dosyaları seçin.
  • “Şimdi Sil” butonuna tıklayarak silme işlemi bitene kadar bekleyin.

İphone veri temizleyici uygulaması telefonunuzda yer alan tüm bilgileri ve dosyaları tamamen silecektir. Programın kendine ait silme modları vardır. Yüksek modu her şeyi tamamen silmeyi temsil eder. Bu nedenle her şeyi temizlemek isteyen kullanıcıların bu seçeneği seçmesi doğru olacaktır.

İphone Format Atmak İşe Yarar mı?

Tüm verileri silmek ve dosyaları tamamen temizlemek için format atmak yeterli değildir. Bu sadece telefonunuzdaki verileri temizleyecektir. Buna ek olarak cihazınızda yer alan kimlik bilgileri varlığını sürdürecektir. Bu yönü ile bakıldığı zaman biraz uğraş gerektiren programla silme yolunu tercih etmeniz sizin için yararlı olacaktır.

Bilgilerimi Silmezsem Ne Olur?

Apple kimliğinizi silmediğiniz durumlarda, ios markette açık olan kimlik bilgilerinizle satın alımlar sürdürülebilir. Tanımlı kredi kartınız varsa, tüm satın alım faturalarını sizin ödemeniz gerekecektir. Hacklenme işlemi olmadığı için söz konusu satın alımları tamamen karşılamanız gerekecektir.

Apple kimliği hırsızlığı ile apple kimliğini silmemek farklı farklı işlemlerdir. Bu nedenle telefonunuz tamamen temizlemeden bir başkasına devretmemeniz çok önemlidir.

Apple Kimliğimi Sildim Verilerim Nerede?

Apple kimliğinizi telefondan silmeniz demek icloud hesabınızı silmeniz ile eş anlamlı değildir. Bu nedenle endişe etmeden bulut servisinize giderek geçmişten kalan verilerinize erişebilir ve istediğiniz verileri indirebilirsiniz.

Eğer yine bir Apple ürünü kullanacaksanız, eski apple kimliğinizle yeni telefonunuzda oturum açtığınızda tüm verileriniz yeni telefonunuzda eşleştirilecektir. Bu sayede icloud da yer alan tüm verilerinizi kullanmayı sürdüreceksiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara & Bilgi Al
Adres Bilgisi