İphone etkin değil İtunes’e bağlan

İphone etkin değil İtunes’e bağlan sorunuyla karşı karşıya kalmışsanız, muhtemelen kilit ekranında güvenliğin sağlanması adına girilen parolada yanlışlık yapmışsınız demektir. Apple bu tür hatalı parola girişlerinde kullanıcıdan belli bir süre beklenmesini talep etmektedir. Yapılan her yanlış parola girişinde verilen süre katlanarak artar. Kullanıcının üst üste 6 kez yanlış parola girmesi sonucunda ise, İphone etkin değil şeklinde bir uyarıyla karşı karşıya kalınır.

Bu gibi durumlar genellikle parolanın kullanıcı tarafından unutulmuş olması, telefonun farklı kişilerce açılmaya çalışılması veya ekran kırılmaları sebebiyle parolanın işletim sistemi tarafından yanlış algılanması sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Böyle hallerde uzatılan süreler milyonlarca dakikalık süreçler haline gelebilir. İphone etkin değil uyarısına rağmen cihazdaki verilerin silinmeden İphone cihazının silinmesi ve sıfırlanması gereklidir.

İleri teknoloji cep telefonlarının yaratıcısı olarak tüm dünyada ilk sıralarda yer alan Apple, cep telefonlarında üst düzey güvenlik oluştururken, kullanıcıların karşılaşması muhtemel sorunlarla ilgili hazırlıklara da sahip bulunmaktadır. İphone cep telefonu ile eşleştirilen ve sürekli kullanılan bilgisayarlarda İtunes ile geri yükleme işlemi yapıldığı takdirde telefonda bulunan video, resim gibi veriler aynen korunmaktadır.

İtunes üzerinden geri yükleme yapıldığında eski yedeğinizde aynı parolanın bulunması halinde bu parola otomatikman kaldırılacaktır. Ancak kullanıcı daha önce cep telefonuyla eşleştirmediği bir bilgisayardan geri yükleme işlemi yapmaya çalışırsa, Apple bu girişimi kötüye kullanım olarak algılamakta ve güvenlik gereği parolayı kaldırmamaktadır.

Parolanın unutulması gibi durumlarda daha önceden alınmış olan bir yedek olmaması halinde geriye yapacak tek bir şey kalacaktır oda, İphone’u silmek. Silme ve yükleme işlemini yapabilmek için ise, İtunes, İphone’umu bul ya da Bul veya kurtarma modunun kullanılması gerekli olacaktır.

İTunes Kullanarak Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Bu yöntemde ilk olarak, telefonun eşleştirildiği ve sürekli kullanılan bilgisayara cep telefonun bağlanması ve itunes uygulamasının açılması gerekir. Bu girişimde sistem tarafından parola sorulması durumunda şayet varsa eş zamanlama yapılmış olan bir başka bilgisayara bağlanarak yeniden denemek gerekir. Sorunsuz bağlantı sağlandığı takdirde İTunes eş zamanlama yapmak suretiyle yedekleme oluşturacaktır. Sonrasında, İphone geri yükle butonuna basılması ve geri yükleme işleminin başlatılması gerekir.

Geri yedekleme sonlandıktan sonra ekrana gelecek olan pencerede görülen ‘’ şu yedeklemeyi geri yükle’’ seçeneğini tercih etmeniz halinde parolanız sıfırlanmasına rağmen verilerin kaybolmamasını temin etmiş olacaksınız. Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken şey ise, yedeklerin boyut ve tarihine göre en uygunun seçilmesi gereğidir.

İphone’mu Bul İle İphone Silme Nasıl Yapılır?

Kullandıkları cihazlara iPhone’umu bul özelliği yükleyen kişiler, bu özelliği kullanarak yedeklerini geri yükleyebildiği gibi, geri yükleyebilmekte ve cihazı silebilmektedir. Bu yöntem kullanılırken dikkat edilmesi gereken husus, işlem sırasında cihazın wi-fi veya hücresel veri yardımıyla internete bağlı bulunması gerektiğidir.

  • İcloud.com/find adresine giderek Apple kimliğiyle giriş yapın,
  • Çıkan sayfada ‘’ tüm aygıtlar’’ seçeneğini tıklayarak çıkan seçeneklerden ‘’sil’’ seçeneğini tercih edin

Kurtarma Modu İle Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Bu yöntem kullanıcının bilgisayarı ile hiç eş zamanlama yapmamış ve İphone’umu bul özelliğini etkinleştirmemiş olduğu hallerde kullanılmaktadır. Kurtarma modu sayesinde telefon silinip sıfırlanabilmektedir. Bu işlemin yapılması sonucu kullanıcının sahip olduğu aygıt ve parola silinmektedir. Kurtarma modu işlemine başlarken İphone’u İtunes’in yüklü olduğu bilgisayara bağladıktan sonra, itunesi açmak gereklidir. İphone bilgisayar bağlı halde iken telefona reset atmak ve yeniden başlamasını sağlamak için aynı anda açma-kapama düğmesine ve ana ekran (home) düğmesine basarak bir müddet basılı tutulmalıdır.

Böylece telefonun baştan başlaması sağlanmış olacaktır. Telefon açılmış ve Apple logosu ekranda görülmüş bile olsa elinizi kaldırmadan beklemek, kurtarma modu ekrana geldiğinde elinizi bulunduğu düğmeden çekmelisiniz. Bu işlemi istenilen yönergeler doğrultusunda yapmış olmanız halinde ekrana Geri yükle/ güncelle ibarelerinin bulunduğu bir ekran görüntüsü gelecektir. Bu seçenekler arasından geri yükle seçeneğini tercih ettiğinizde bir süre sonra işleminizin gerçekleştiğini göreceksiniz.

Yapılan işlemler sırasında veya sonrasında güncelleme ya da geri yükleme hatası cinsinden mesajlar alınması halinde ne yapmanız gerektiğini cihazla birlikte aldığınız kullanma talimatlarından öğrenebilir, yönergeleri izleyerek sorununuza çözüm getirebilirsiniz. Geri yükleme hatası almadınız, ancak İtunes’a bağlan ekranı görülmeye devam ediyorsa bu durumda Apple destek bölümünden yardım talep edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara & Bilgi Al
Adres Bilgisi